True Amateur Tournament – Del 3

I fredags var det speldag nummer två för oss och vi började som vanligt med VIP-squad där två serier stod på schemat. Nyoljat innebar ett fint urethanläge ute på kanten och jag var på hyfsat spelhumör och började med 237 och totalt 245 med mina 8 poäng i HCP. Andra serien tappade jag verkligen allt och fick kämpa ihop en trippel i sista rutan för att få ihop 188 (196 med HCP). Pappa gnetade ihop 184 och 191 som gjorde att han landade på 221 som högsta serie med sina 30 i HCP.

Direkt efter var det dags för kvalstart två och återigen börjar jag envist med min purple hammer då jag känner på inspelet att det finns något där. Hål efter hål gör att jag landar på 150 rent och extrem besvikelse. Jag ändrar lite taktik och lyckas gneta ihop 206 och 196 de andra serierna och det är långt ifrån godkänt och finalspel. Lyckligtvis var farsan på spelhumör och bankar in 256 rent i första serien och skaffade sig ett ypperligt läge. Han fortsätter att spela stabilt de andra två serierna och får ihop 195 och 194 och totalt 735 med HCP på sina tre serier. Han är bäst i kvalpassat i sin division och är vidare till final!

Då besvikelsen var enorm bestämde jag mig för att anmäla mig till en av de sista starterna under lördagen. Jag började dagen med ännu en VIP-squad där jag äntligen fick till en ordentlig serie. Jag börjar med 7 strike innan jag får en hög träff som lämnar 3-9. Jag spärrar den och sätter sedan en trippel för att ha chans på 278. Jag gör ett ofantligt dåligt slag och ställer upp ett hål med fyra käglor kvar för 274 och totalt 282. Den serien ser ut att räcka till en fjärdeplats i VIP-squad 2 och 180 dollar tillbaka. Jag var tydligen nöjd med det och spelar återigen dåligt i serie två och landar på 184 med HCP.

Sen var det dags för allvar igen och jag ska fatta mig kort. Man är för jävla dum som återigen försöker göra något med sin purple hammer när det klart och tydligt inte funkar. Med totalt 4 hål landar jag återigen på 150 och uppförsbacke igen. Jag vägrar ge upp och byter boll och spelar väldigt bra men med en miss på kägla 6 i sista rutan gör att jag landar på 204. Ännu brantare uppförsbacke. Jag ger fortfarande inte upp och börjar sista serien bra. Men återigen är det stolpe ut med en miss på kägla 4 i slutet av serien och 9or på bra slag. Slutar på 570 rent och blygsamma 594 totalt. True Amateur är verkligen vad jag känner mig som just nu.

I söndags var det dags för pappa att spela final, medan jag fick stå bakom och stötta. I finalspelet spelade han mot andra i sin division där de delas upp i 4-6 spelare per banpar och spelar en serie där 2 eller 3 spelar går vidare till nästa steg. Hans motståndare hade i princip samma HCP som honom så det var i princip ren slagning som gällde. Han började med sin Purple Black Widow men fick inte riktigt till rätt reaktion. Efter ett par rutor bestämmer han sig för att byta till sin trotjänare Super Son!Q och sätter en trippel i slutet av serien samtidigt som hans motståndare bommar en efter en. Pappa täcker i sista rutan för att bli tvåa på sitt banpar och vidare till nästa steg.

Han får flytta 30 (!) banor åt höger till nästa steg och på den sidan hallen har vi under veckan förstått att det är mycket snabbare. Han fick en lite seg start medan hans motståndare började rada upp kryss, så det var svårt att hänga med. Vi gjorde en förflyttning och han får till ett kanonslag men får 7-10 kvar i mitten av serien. Med endast en några rutor kvar såg det väldigt mörkt ut och han fick ingen hjälp av sina motståndare som fortsätter kryssa. Så vår resa slutar tyvärr när han avslutar sin serie.

Vi sammanfattar veckan med finalspel i scratch-tävlingen och en fjärdeplats i VIP-2, totalt 480 dollar i prispengar för min del, och finalspel för pappa i huvudtävlingen och totalt 800 dollar för honom. Tyvärr får han betala 40% skatt på sin vinst då det är över 600 dollar, väldigt tråkigt men inte mycket att göra åt. Rekommenderar verkligen denna tävling, utmanande även om det bara är ”amatörer”. En härlig atmosfär och vi har stött på många trevliga och duktiga bowlare. Så om någon skulle vara intresserad av att åka hit i framtiden är det bara att säga till så ska jag ge er så mycket information ni behöver. Vi har haft en fantastisk vecka här i Las Vegas och vi tackar för allt stöd hemifrån!

2 svar

 1. Hej!
  Jag har inte hängt med helt men undrar om det är mycket lila/urutan och tvåhands?
  Speciellt ”dåliga” tvåhands med urutan som spelar över hela banan?
  Gillar verkligen att du delar detta med oss och så grymt att du gör detta med din pappa ????.
  Finns det många tävlingar liknade denna?

  1. Hej Håkan!
   Min uppfattning var att det var majoritet en-hands men de tvåhands jag såg hade många purple eller urethan, dock gick de fort över till reaktivt då banorna spelades upp väldigt fort.
   Kvaliteten på spelarna var extremt varierande, men många hade ju verkligen inget där att göra om man får vara väldigt ärlig.

   True Amateur har ett år olika och sen finns en tour som heter ABT, tror jag. De hade tydligen en tävling samtidigt har i vegas men vi fick reda på det för sent så fick inte till en start. Men en kille jag snackade med sa att det finns mycket tävlingar i allmänhet, man måste bara veta vart man ska leta för det finns ingen samlingssida på det direkt.

   Ja det är ju tack vare honom jag spelar så ville dela med mig av detta då jag tycker det är en av de fina aspekterna av vår sport. Att åka ut och tävla med pappa är något av det bästa jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *