True Amateur Tournament – Del 2

Då var vi igång här i Las Vegas, trots väskproblem för pappa. Vi tog en tur till Haynes Pro Shop för att köpa nya skor och borra upp en ny Black Widow Pink Urethane då pappas väska inte kom med planet från Frankfurt. Vi tog en tur till The Orleans bowlinghall för att träna några serier så han fick känna på sina nya grejer innan vi skulle spela första starten. Allt kändes fint och jag fick även smälla in en serie på 279 som avslutning innan vi åkte tillbaka till Gold Coast Casino.

Då det kändes så bra så bestämde vi oss lite spontant för att spela den Scratch-tävling som gick av stapeln på tisdag kväll. Tre serier kval utan HCP och 16 till final med en series matchspel för vidare avancemang. Pappa fick inte riktigt till det från start så han var borta ganska tidigt. Jag började bra med 233 och 212 och hade ett fint läge inför sista serien. Fick en hel del flytstrike första två serierna men fick raka motsatsen i sista serien. Med 3 hål de första 5 rutorna hade jag tappat allt och behövde rädda upp serien på slutet. Fick till en strike i ruta 9 och hade chans på 180 om jag satte dom ut. Jag sätter den första och gör ett kanonslag i ruta 11 där 9ans kägla hånskrattar åt mig där den står. Jag spärrar för 169 och 614 totalt. Det kändes som att jag var körd, men efter några minuters väntan meddelar de i högtalarna att cutten för topp 16 var 613. Första striken i sista rutan var extremt viktig skulle det visa sig!

Jag fick möta han som slutade 2a i kvalet. Jag började bra med en dubbel och hade en ledning på 13 poäng efter 4 rutor. Tyvärr bränner jag en enkelkägla och tappar mitt försprång medan min motståndare börjar kryssa. Han får ihop en bingo och min carry var inte med mig denna gång. Han slutar på 232 och jag på blyga 186. Det var kul så länge det varade! Jag har fortfarande inte fått reda på vad min prischeck landar på men tippar på runt 400 dollar. En helt ok start på bowlingveckan får jag säga!

Igår var det dags att köra igång med den ”riktiga” tävlingen. Vi började morgonen med VIP-squad där vi spelade 2 serier och den högsta räknas in i en total lista. Nyoljat med åtta personer per banpar och 70 banor, totalt 280 bowlare igång samtidigt. Jag började hyfsat men precis som i finalspelet igår så började 9orna radas upp och med en miss på 4an och 7-10 i mitten av serien var det svårt att få till något högt. Jag slutade på 200 blankt men kände ändå att det fanns något där. Börjar andra serien hyfsat igen men får 4-9 i mitten av serien och bränner även en till enkelkägla. Avslutar med ett par kryss för 204 och tyvärr är det på tok för lågt för att placera sig på prislistan. Pappa fick inte heller till det, men vi fick se det som en läxa inför nästa pass.

Direkt efter VIP-squad var det dags för kval i huduvtävlingen. Tre serier väntade utan omoljning. Jag har hela tiden haft en tro om att Purple Hammer ska funka då det är få som spelar långt ut på kanten. Jag har en bra reaktion i början men lite slarv som resulterar i hål och dålig carry gör att jag slutar på 180. Ingen katastrof om man ser till alla andra runt omkring, men jag behöver höja mig om jag vill nå en finalplats. Andra serien blir i princip exakt som första, försöker testa lite reaktivt men fick problem med mitt nya klot som resulterade i att jag gick tillbaka till Purple Hammer. 188 är inte heller något att hänga i granen så det kändes lite avslaget inför sista serien. Jag bestämmer mig då för att ”träna” lite med den nya bollen ändå då jag inte har någon annan blank boll med mig. Flyttar långt in och hittar till slut lite kryss, men det är tyvärr försent. Men en lärdom rikare inför nästa pass då det med största sannolikhet blir att vandra in i banan igen. Återigen så fick inte pappa heller till det och slutade på 611 med HCP, ca 40-50 poäng från en finalplats.

Vi kommer vara lediga imorgon och spelar igen på fredag. Vi hoppas att bowlinggudarna är med oss då så att vi kan ta oss till finalspelet i helgen. 

3 svar

  1. Kul att följa er ????????när tiden är ok. Lycka till i ert fortsatta spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *