Ut på äventyr – True Amateur Tournament 2024 – Las Vegas

För lite drygt elva år sedan blev jag antagen till San José University på västkusten i USA. Min plan var att studera journalistik samtidigt som jag skulle spela collegebowling. Väl på plats kändes det inte riktigt rätt och jag bestämde mig ganska fort för att satsa på min bowling på hemmaplan istället. Men när jag ändå var över så ville jag ta tillfället i akt och spela lite tävlingar. Jag hittade True Amateur Tournament i Las Vegas, en av de största amatörtävlingarna i världen, som jag kände kunde bli en bra start. Jag såg även att US Masters spelades några veckor efter tävlingen i Vegas, så jag kontaktade Martin Larsen för lite råd. Han behövde ju inte direkt övertala mig, så en biljett till New Brunswick, New Jersey, bokades för att spela en av världens största proffstävlingar, mot de bästa i världen. Härliga kontraster som väntade mig.

Min första upplevelse av Las Vegas och TAT var fantastisk. Inte nog med att man tog sig till final i första kvalförsöket, jag lyckades även med dagens högsta slagning (758 på 3 serier) i min division och en bonus på 250 dollar. Så allt som väntade därefter var bara en bonus. Det ska tilläggas att man fick två klot från Roto Grip med i det paket av starter jag köpte, så jag kände att jag låg på plus direkt! Ganska fort kände jag att detta är något jag bara måste ta med min pappa på. Så när han fyllde år något år senare fick han ett hemmagjort presentkort på en resa till Las Vegas och True Amateur Tournament.

Livet kom emellan med jobb, studier och livet i allmänhet, så någon resa till Las Vegas har inte blivit av. Men i december kom inbjudan på nytt i min inkorg, och då pappa gått i pension nyligen och mina jobb är flexibla, så kändes det som ett tecken på att det var dags. Flygbiljett bokades i början av januari, anmälan till tävlingen skickades in någon vecka senare. Det är äntligen dags igen!

Vi landade i Las Vegas igår och begav oss till Gold Coast Casino på förmiddagen idag för att checka in och göra lite ändringar i vårt spelschema. Vi kommer in i den pelarfria 64 banors bowlinghallen och det är svårt att inte bli överväldigad. Vi träffar tävlingsledaren Jamie McWilliams som jag träffade även för 11 år sedan när vi checkar in och han hjälper oss att göra lite ändringar i vårt spelschema. Detta då pappas väska med klot av någon anledning inte fick hänga med till USA från Frankfurt.

Under veckan kommer vi spela kval i huvudtävlingen två gånger, där kvalet går över tre serier. En per åtta spelare i varje division går vidare till finalen, varje dag. Så det är inte riktigt som vi är vana vid att tävla hemma i Sverige. Pappa spelar i en HCP-division 50+ och jag har anmält mig till min åldersklass på 37 och över, utan HCP. Utöver huvudtävlingen är vi även inbokade på VIP-squads, en sidotävling där man spelar två serier och den högsta av de två räknas som ditt resultat. Det spelas två VIP-tävlingar under veckan så det gäller att skjuta en hög serie per VIP-squad för att få lite pengar tillbaka. Det är dessa två vi har fokuserat på men det spelas även en Senior-tävling på måndagen, en scratch-tävling på tisdagen samt Storm Challenge senare under veckan.

Oljeprofilen vi kommer spela på är 41 fot med en ratio på 2.10:1 och 29,35 ml olja, där det alltid är Fresh
för alla VIP-squads och alla ordinarie kvalstarter spelas på Burn efter VIP (två serier), dubbel Burn (5 serier) eller trippel Burn (8 serier). Även detta väldigt annorlunda gentemot hemma i Sverige.

Jag kommer att sätta upp min telefon och streama mina kvalstarter på onsdag 20.00 och lördag 06.00 samt mina VIP-squads på onsdag 18.00 och fredag 00.00 för de som skulle vilja följa. Jag hoppas jag fått till rätt tider för er! Jag kommer streama via Facebook-sidan för Bowlaren.

Resultat finner ni via deras hemsida, https://www.trueamateurtournaments.com, jag kommer med en ny artikel efter vår första speldag med länk direkt till resultatlistan.

Man kan även ladda ner deras app där man kan ta del av resultat och annan information. 

iPhone

Android

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *